Nosaltres, els valencians

67 airenovencs a Algemesí per la XII Trobada de Muixerangues. Un títol molt pretensiós per a un cap de setmana riquíssim.

altDe pretensió en cal tenir i és la pretensió que ha empés els responsables de la Nova Muixeranga i d'Aire Nou a tirar endavant aquest intercanvi. L'intercanvi se va iniciar el 2009 amb la vinguda de la Nova Muixiranga a Bao en el marc d'Identi'CAT 2009 i s'ha tancat per la celebració de la Sant Onofre patró d'Algemesí.

La pretensió és de deixar clar que cultura i llengua uneixen el nostre poble malgrat una història que no ens ha estat favorable.

Anem a pam!

a les 8 del matí sortíem de Bao amb autocar i un parell de votures, a mitja tarda érem a destinació i entràvem a l ciutat escortats pels motoristes de la policia. Sorprenent, mai ens havia passat. Una vegada instal.lats a l'espaiós poliesportiu descobríem el centre ciutat, el local de la Nova Muixeranga abans d'encaminar-nos cap a plaça amb gralles i tabals.

La segona sorpresa, emocionant ha esta l'entrada a plaça, la Nova Muixeranga ens feia una "guàrdia d'honor".

alt

i tot seguit començava l'actuació amb el Ball de Valencians vingut de Vilanova i la Geltrú.

 

alt  

els Castellers del Riberal aixecàrem un pilar de 4, un 4de6 net, un 3de6 i un 3de6 amb agulla abans d'acabar a 2 pilars de 4 simultanis.

alt

Les dues Muixerangues entraren a plaça amb pilars caminats iaixecaren construccions com el pilar de 5 per sota, escales desplegades i més figures

alt

alt

a final d'actuació construíem 2 pilars de germanors amb la Nova Muixeranga

alt

i tots cap a l'ajuntament on les autoritats ens esperaven per un acte solemne

alt

això fet podíem continuar la festa, i quan se parla de festa al País Valencià, se sap de què se parla.

Festa pels més menuts amb fira, cavallets, i pels més grans amb... tot el que se necessita, una paella deliciosa, llocs per a desalterar-se, per a ballar, i compartir experiències.

El diumenge fou dedicat a la visita de la ciutat i explicacions de l'evolució d'Algemesí al llarg dels segles, de l'arquitectura, de les tradicions...

Un cap de setmana que farà història.I per cert no podíem marxar d'Algemesí sense provar una muixeranga, i és una escala desplegada que aixecàrem, una escala modesta, però descarregada, ara a treballar-la per a afegir una construcció al nostre repertori

alt

alt

més fotografies