Per Sant Joan: Falcons i correfoc

altUn any més hem celebrat sant Joan a Argelers, enguany a més del tradicional correfoc, hi hem portat per primera vegada falcons.

Ha estat tot un èxit!
Érem prop de 70 airenovencs, el públic nombrós poc coneixedor dels falcons ha apreciat l'actuació. Hem sortit amb pilars de 3 caminats, ventalls, serra, escala, pilar aixecat per sota, vols, trípira... eren al programa, el tot descarregat amb maestria.

Si hi tornem, podríem actuar a l'escenari, fet que espectacularitzarà millor encara l'actuació.

alt

El correfoc ha estat fantàstic.
Els que recorden els primers anys i la solitud que coneixien els diables enmig d'una plaça espaiosa, aquests han vist evolucionar de mica en mica el públic, avui els joves tenen tot un protagonisme en el decurs del ball de diables. El jovent s'apressa per a passar a sota el foc. Falta encara l'espontaneïtat, però la voluntat de participar és clara. Els joves arriben preparats amb vestits de cotó, bona part se tapa el cap  feien cua, i cada diable que sortia amb una carretilla anava acompanyat de 2 o 3 adolescents enganxats.
Al cap de 5 minuts eren els adults que s'hi posaven, aquests enlloc d'esperar a l'inici, ens esperaven a l'altra banda de plaça i quan veien un diable sol s'hi tiraven a sobre.

alt

alt

Tot això deixa preveure un futur lluminós pels correfocs a Argelers, un parell d'anys i serà l'equivalent de Toluges, Millars, Cànoes.

Més fotografies a picasa